Mobility Service Nederland
Leasen met voorrang? Bel direct 050 - 304 80 40

Autogek? Schrijf je in voor onze

Sjinkie Knegt vertelt over de Olympische Winterspelen en over zijn bijzondere passie
8 februari 2018

Voordat Sjinkie Knegt, Europees Kampioen Shorttrack, vertrok naar Pyeongchang hebben wij hem nog even gesproken. Hij praat ons bij over zijn kansen bij de Olympische Winterspelen en heeft naast het schaatsen nog een bijzondere passie. Sjinkie zet ‘m op! Wij moedigen je vanuit Eelde aan.

Hoe schat jij je kansen in tijdens de Olympische Spelen?

Zaterdag 10 februari 2018 is het eindelijk zover: Sjinkie bijt het spits af op de 1500 meter. Voor Sjinkie begon het allemaal op negenjarige leeftijd in het Thialf, in Heerenveen. Hier legde hij de basis voor zijn schaatscarrière. Hij haalde veel plezier uit het schaatsen en een jaar later werd hij gevraagd om mee te doen aan een shorttrack-training. In het begin had hij geen idee wat shorttrack inhield, maar een ding wist hij zeker: hij was verkocht. Verkocht aan het schaatsen. Niet veel later stroomden de eerste medailles binnen. Sjinkie won in 2009 zijn eerste medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in Turijn. Daaropvolgend bemachtigde Sjinkie in 2012 de titel Europees Kampioen Shorttrack. Niet wetende dat hij in Dresden (2018), deze titel voor de derde keer in de wacht zou slepen.

Sjinkie Knegt maakte zijn olympisch schaatsdebuut in Vancouver 2010. Al snel volgde de eerste bronzen medaille op de 1000 meter in Sotsji, 2014. Tijdens de wereldkampioenschappen shorttrack in Moskou (2015) werd Sjinkie wereldkampioen.

Sjinkie: “Mijn kansen voor deze winterspelen zijn behoorlijk groot. Ik weet van mezelf dat ik op iedere afstand een kanshebber ben voor een medaille, maar ik moet ook altijd in mijn achterhoofd houden dat de wereldtop heel breed is. Er zijn zeker acht mannen die kunnen winnen. Dus een foutje kan fataal zijn.”

Kun jij je passie voor auto’s eens omschrijven?

Naast het schaatsen heeft Sjinkie nog een andere passie: autocrossen. Een passie die wij als echte autoliefhebbers volledig begrijpen. Na de Olympische spelen gaat Sjinkie aan de slag met zijn andere passie. In de zomer gaat hij als deelnemer meedoen aan het NK Autocross. Met zijn Subaru Impreza gaat hij de strijd aan. Als klein jongetje had Sjinkie al een voorliefde voor auto’s.

Sjinkie: “Mijn passie voor autocross is eigenlijk al op jonge leeftijd begonnen. Een jongen bij ons in het dorp beoefende deze sport en ik vond dat als jongetje van acht jaar reuze interessant. Het sleutelen aan auto’s en in het weekend mee naar wedstrijden vond ik echt geweldig.”

Wat vind jij zo leuk aan autocrossen en wat is jouw verwachting van de NK Autocross? 

Sjinkie: “Ik vind het vooral heel leuk om aan een auto te bouwen en om na te denken over hoe je dingen kunt verbeteren. Ik ben nu al de gehele winter bezig met mijn eigen auto. Ik haal daar echt heel veel rust uit voor het schaatsen. Het is dus eigenlijk een win-win situatie.”

Sjinkie: “Wat mijn verwachtingen zijn is moeilijk te zeggen. Ik heb weinig ervaring en ik weet dat de auto (Subaru Impreza) die ik gekocht heb, voorheen een auto was die meedeed in de middenmoot van het NK Autocross (top 7/15 klassering).”

Wat maakt (gedeeltelijk) elektrisch rijden in de GTE voor jou zo bijzonder?

Sjinkie rijdt op dit moment in een Golf GTE. Wij geloven dat elektrisch rijden van grote invloed zal zijn op de mobiliteit in de toekomst. Als EV specialist moedigen wij dan ook een hybride of een elektrische auto van harte aan. Wij zijn super trots op onze samenwerking met Sjinkie Knegt en wensen wij hem veel succes op de Olympische Spelen!

Sjinkie: “Ik vond het elektrisch rijden vooral in het begin bijzonder. Toen was het elektrisch rijden nog heel speciaal. Voor mij is het nu al normaal geworden. Wat ik zo mooi vind, zodra je gas geeft het vermogen meteen beschikbaar is. Je kunt met de auto heel goed in het verkeer komen. Op de GTE stand is het helemaal een groot feest om in de auto te rijden.”

Elektrisch leasen

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl

© 2018 Mobility Service Nederland – Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy Policy